Skeive Motstandbevegelser /// Finissage med Gutta

LØRDAG 11. FEBRUAR 2023 KLOKKEN 18:30 IBSENHUSET

Skeive Motstandsvebegelser /// Finissage og Klubbkveld

Lørdag 11. februar blir det finissage med dragking-gruppa Gutta i utstillingen Skeive Motstandsbevegelser i Skiens kunstforening, etterfulgt av klubbkveld på Bakgården i Skien.

Robin og Lavrans vil guide oss gjennom utstillingen Skeive Motstandsbevegelser. De to kameratene vil bidra med sitt gubbefilter på den skeive samtidskunsten, komme med egne tolkninger og rekonstruksjoner av verkene, og dessuten gjøre noen utdrag fra Bevegelse #3 Gutteklubben Goes To Hell. I overgangen fra objekt til happening vil Robin og Lavrans utfordre både publikum og seg selv i sin søken etter det skeive begjæret.

Vi avslutter med klubbkveld på Bakgården i Skien. Vi har invitert ASDFGHJKL, også kjent som Faduma, tilbake til Skien. Hun gjestet byen sist med kollektivet ONKOD og er en ny dristig sonisk stemme i Oslos undergrunnsscene. Dj-settene hennes trekker fra en rekke stilistisk innflytelse, og er konfronterende og sjangeroverskridende klubbmusikk som styrer mot eklektisk elektronisk musikk. Med seg har hun El Maout fra Frankrike som leverer dadaistisk hip hop som garantert vil «skeive» ørene våre i det vi prøver å gi menig til rap på gibberish.

Om Gutta:

Gutta er en dragking-gruppe og et kvinnelig maskulint fellesskap bestående av de fire scenekunstnerne Desiree Bøgh Vaksdal, Josephine Kylén Collins, Lærke Grøntved og Ann-Christin Kongsness. De beveger seg fram og tilbake mellom utforskning og nyansering av egen maskulinitet og skamløs sampling av mannlige arketyper. Som de fire kameratene Larry, Robin, Lavrans og RichHard, har de blitt berykta for sine ville shows i alle slags mulige sammenhenger. I 2021 stod Gutta blant annet bak Frognerløftet, kuratert av Kloden Teater og TrAP, de åpnet Politisk Korrekt Teaterfestival på Teater Innlandet med Safe Space med Gutta og de var vertskap og kunstnerisk ansvarlige for Kunstalongene på Globaliseringskonferansen. I det skeive kulturåret 2022 bidro de med gesamtkunstverket Gutteklubben Goes To Hell på Spriten Kunsthall som en del av Skeive Motstandsbevegelser.

For mer info (og tilgang på kultklassikeren Gutta presenterer: GUD) se https://www.gutta.world og instagram: @guttaoslo.

Skeive Motstandsbevegelser er et kunstprosjekt initiert av Skiens Kunstforening i samarbeid med kurator Heiki Riipinen og ERGI.

Støttet av Sametinget, Garmeres, Norsk Kulturråd, Norske Kunstforeninger, Fritt Ord , Skien kommune og Vestfold og Telemark fylkeskommune.

Velkommen!

Legg inn en kommentar

%d bloggere liker dette: