MUNCH PÅ KINO

Tirsdag 28. februar inviterer vi til å se filmen MUNCH med en god førsnakk.  Vi har fått med oss skuespiller Mattis Herman Nyquist som foruten å spille en av de 4 Munch rollene også har skrevet manus og vært eksekutiv produser.  Mattis blir intervjuet av Anders Førstøyl Futtrup, nestleder på Skien bibliotek om hvordan denne biografiske skildringen av Edvard Munchs liv har blitt til.

Vi inviterer til førsnakk klokken 18.00 med filmstart klokken 19.00. Det hele foregår på Odeon kino i Skien.

Vi anbefaler å kjøpe billetter på forhånd.  Det kan du gjøre her:https://www.odeonkino.no/kino/NCG84355/odeon-skien

Arrangementet er et samarbeid mellom:

og:

LES MER OM FILMEN HER:

«Munch» er storfilmen om en av verdens største kunstnere gjennom tidene. Ved å skildre fire definerende perioder i Edvard Munchs liv, gir filmen et intimt innblikk i et særegent og unikt kunstnersinn.

Avvist av kunstetablissementet, plaget av sorg over tapet av sin eldre søster og torturert av avhengighet, skildrer filmen Edvard Munchs liv fra 20-års alderen og fram til han fyller 80. Alfred Ekker Strande, Mattis Herman Nyquist, Ola G. Furuseth og Anne Krigsvoll gjør hver sin tolkning av Edvard Munch i ulike deler av hans liv. «Munch» forteller historien om den unge Edvard Munchs første forelskelse, i en gift kvinne, og videre om hans nederlag som kunstner etter at hans første utstilling i Berlin blir refusert og avvist. Filmen skildrer også Munchs dramatiske innleggelse på nerveklinikk i København, der han tvinges til å ta sitt livs største og mest avgjørende valg, før han i livets siste fase kjempet en hard kamp for å redde sin kunstneriske arv fra nazistene under krigen.

I øvrige roller finner vi et stjernelag bestående av Anders Baasmo, Jesper Christensen, Lisa Carlehed, Ida Elise Broch, Nader Khademi, Arthur Berning, Per Frisch, Gjertrud Jynge, Dennis Storhøi, Thea Lambrechts Vaulen og Hildegun Riise. «Munch» er den første dramatiseringen som er gjort av Edvard Munchs liv på kinolerrete. Filmen hadde æren av å få åpne den 52. utgaven av Rotterdam Film Festival 25. januar.

Legg inn en kommentar

%d