Bli med på tur til Island i april

Kunst og kulturtur til Mosfellsbær på Island

22.april til 26.april 2023.

Mosfellsbær er en by med ca. 13 000 innbyggere. Den ligger 15 kilometer fra Reykjavik og er Skiens vennskapsby på Island.

Turen starter med felles buss fra Skien, Ibsenhuset kl.13 til Gardermoen lørdag 22.april. Flyet går fra Gardermoen kl.17.20 og ankommer Keflavik kl.18.10. Det er tidsforskjell. Flyturen tar ca.3 timer. Retur til Norge fra Keflavik onsdag 26.april kl.11.15. Ankomst Gardermoen kl.15.55.

Pris for turen er 17.000 kr for medlemmer i Skiens Kunstforening og Foreningen Norden. For ikke-medlemmer koster det 18.000 kr. Enkeltromstillegg 4.000 kr. 
De fleste måltider er inkludert i prisen bortsett fra lunsj en dag og på reisedagene. Inngangsbilletter er inkludert.

Hvis vi er heldige, får vi se nordlyset. Her er turister fra hele verden som kommer dit i håp om å oppleve akkurat det.

Påmelding innen 13.februar 2023 til:
Anne Karin Andersen, Skiens Kunstforening, tlf. 480 75 963 eller mail: margian@online.no

En tilsvarende tur var planlagt i 2020, men ble avlyst pga. koronarestriksjoner. De som var påmeldt til den turen har fortrinn dersom de ønsker det.

Vi vil invitere til en samling for deltagerne på Ibsenhuset i forkant. Det vil bli en nærmere presentasjon av Island og programmet.

Det kan bli små endringer i programmet.

Program:

Dag 1. Lørdag 22/4:

Bussturen fra Keflavik flyplass til Mosfellsbær tar ca.1 time.
Ved ankomst hotell Laxnes ca. kl.20 lokal tid blir det servert lammesuppe.

Dag 2. Søndag 23/4:

Tur til kjente turiststeder som en bør oppleve når en besøker Island: Første stopp er ved boligen til Haldor Laxness. Han fikk Nobels litteraturpris i 1955. Den mest kjente romanen hans er Islandsk klokka. Huset, som ligger i Mosfellsbær kommune, står slik det var da han bodde der til han døde i 1998.

Deretter kjører bussen oss til det som kalles Colden Circle, med flere stopp enn det som er vanlig på denne turen. Vi skal til Thingvellir, Geysir, Gullfoss og  på Fridaheimar spiser vi lunsj. Videre går turen til Gullfoss og Lavasenteret.
Vi avslutter dagsturen med felles middag.

Dag 3 Mandag 24/4

Denne dagen starter vi med mottagelse i Rådhuset i Skiens vennskapsby Mosfellsbær. Byen ligger i naturskjønne omgivelser og det er mulig å rusle litt rundt for å nyte naturen, besøke det fantastiske badeanlegget med varme «pottir» og utebasseng eller shoppe litt. På ettermiddagen, antagelig kl.15.00 drar vi til «Den blå lagune».  

Vi stopper i Reykjavik på veg tilbake for å spise middag.

Dag 4 Tirsdag 25/4:

Rundtur i Reykjavik. Vi skal se Halgrims kirken, Høfdi, huset hvor Bresjnev og Nixon hadde et historisk møte i 1986, vi skal besøke en kjent islandsk keramiker/glaskunstner, Inga Elin. På Nordens hus, tegnet av den kjente arkitekten Alto, skal vi spise lunsj. Klokken 17.30 skal vi på mottagelse i den norske ambassaden hvor vi blir tatt imot av den norske Ambassadøren Aud Lise Norheim. Hun vil gi en orientering om samarbeidet mellom Island og Norge og det blir servering.
Dagen avsluttes med middag i kulturhuset Harpa som er et fantastisk bygg og antagelig er det utstillinger der.

Dag 5 26/4 HJEMREISE

Aktuelle nettsider for mer informasjon:

Bluelagoon.com, Hotellaxnes.is, www.gljufrasteinn.is – Laxness museum og Mosfellsbær.is og det ligger mye informasjon på www.reykjaviktips.no,  Fridheimar og Lava Centre

Legg inn en kommentar

%d