NåDa – Ungdom, samtidskunst og kulturminner

Skiens Kunstforening (SKF) er en av ti kunstforeninger på landsbasis som er valgt ut til å være med på kunstprosjektet NåDa 2 – Ungdom, samtidskunst og kulturminner i prosjektperioden 2021-2023 i regi av Norske Kunstforeninger (NK). I prosjektet får ungdommer i alderen 14–19 år delta aktivt i en erfaringsbasert læring sammen med en profesjonell samtidskunstner. De får innsikt i tanke- og arbeidsprosesser og prosjektet gir ungdommene kunnskap om hva et kulturminne kan være, skaper bevissthet rundt historien og åpner for refleksjon og diskusjon om aktuelle problemstillinger, sted og identitet.

SKF har valgt det immaterielle kulturminnet skautfelling til prosjektet.

Siden middelalderen har man i Norge brukt koneskaut. Opp til ganske moderne tid så har skautet, som viste din sivile status, vært en del av bunadsutstyret. Kunnskapen om å felle (klargjøre) skautet, «å bryte det» (tilpasse hodet) og skaute (kle på skautet) er en kunnskap som veldig få kan i dag.

Se mer informasjon om NåDa Norske Kunstforeninger

Legg inn en kommentar

%d