Forkastet | Kristin Sæterdal

O2.09 – 14.10

Lørdag 2. September Kl. 14.00 inviterer Skiens Kunstforening til åpning av tekstilkunstner Kristin Sæterdals utstilling “Forkastet”.

Et tomt yoghurtbeger, en sprukket blomsterpotte, appelsinskall, en rosa trehjulsykkel. I utstillingen Forkastet inviterer kunstner Kristin Sæterdal publikum til å se søppel på en ny måte. Hvorfor er det både smertefullt og befriende for oss å kaste? Forkastet tar for seg tematikken gjennom håndvevede billedtepper. 

Kristin Tinsa Sæterdal (1963) bor og arbeider i Oslo. Hun arbeider ofte i billedvev i stort format, men også med tegning, objekter, tekst og digitalvev. Ofte dreier arbeidene seg om populærkultur, teknologi og sci-fi. Sæterdal er utdannet ved Arkitektur- og designhøgskolen i Oslo (AHO) og OsloMet (tidl. HiOA). Hun har hatt en rekke separatutstillinger i Norge og deltatt på gruppeutstillinger over hele verden. bl.a ved Østfold kunstsenter Kunstbanken, Hedmark kunstsenter, Hamar og FORMAT galleri, Oslo. Arbeidene hennes er innkjøpt til bl.a. Nasjonalmuseet, Nordenfjeldske Kunstindustrimuseum og Norges Bank.

Helene Duckert (f. 1988 ) er utdannet kunstner, skribent og kunstformidler fra Kunsthøgskolen i Oslo og OsloMET. Duckert gikk ut fra Kunsthøgskolen i Oslo i 2018, med en MFA i Medium- og Materialbasert kunst. Som en arkeolog undersøker restene av den siste store sivilisasjonen, leter Duckert etter forbindelser mellom menneskets og dets eiendeler. Med små virkemidler og skiftende subtil og urovekkende humor, blir overskuddsmaterialer omgjort til meningsbærende gjenstander som setter fingeren på livet i en stadig mer globalisert verden. Duckerts installasjoner byr på et visuelt arkiv av etterlatenskaper og kassert materiale, og utgjør en kommentar til samtidens kulturelle opp- og nedturer.

Utstillingen er produsert med støtte fra Norske kunstforeninger, Billedkunstnernes vederlagsfond og kulturdirektoratet.

Velkommen!

Legg inn en kommentar

%d