Johannes Borchgrevink Hansen og Hans Kristian Borchgrevink Hansen | Lunsj i det grå, alene på myra og andre historier. Åpning 20.mai kl. 14.00

UTSTILLINGSPERIODE 20. MAI TIL 24 JUNI 2023.

Lunsj i det grå, alene på myra og andre historier er en utstilling med grafiske arbeider av Johannes Borchgrevink Hansen og Hans Kristian Borchgrevink Hansen. Bilder skapt ved ulik bearbeidelse av tre, metall og stein, gamle teknikker brynt på en ny verden.

Johannes Borchgrevink Hansen

Jeg er glad i røffheten i uttrykket den klassiske tresnitt-teknikken gir, samtidig som jeg også liker å på frihånd overføre tegningenemine til treplaten og slik gi tresnittene mine en mer unaturlig tegnerisk karakter. Tematisk jobber jeg utifra en dagboksestetikk. Den uoversiktlige verdenen og samtidens informasjonsflom siver inn fra ulike kanaler og filtreres gjennom en slags drømmelogikk. Jeg prøver å kombinere det med tanker om evighet og eksistens. En stillebenmaler reflekterer over sorgen og spørsmålet det innebærer å befinne seg ‘i’ tiden, jeg føler at jeg jobber med det samme, absurditeten ved å eksistere er bare mer outrert illustrert imine arbeider. Et overordnet mål jeg har som kunstner er å gi betrakteren en mer intens følelse av å være i live enn normalt.

Hans Kristian Borchgrevink Hansen

I mine prosjekter tar jeg ofte utgangspunkt i det jeg har for hånden og utforsker mine umiddelbare omgivelser for å se noe antatt velkjent på en ny måte. Jeg søker å sanse verden gjennom de minste detaljene. Jeg forsøker å gå varsomt frem, ta motivene på alvor og gi dem den oppmerksomheten de fortjener. Jeg ønsker ikke å forme det jeg finner etter forutbestemte ideer, men i den grad det er mulig la meg lede av de iboende egenskapene i materialet. Slik er jeg i prosessen en passiv kunstner. Ved hjelp av slike fremgangsmåter prøver jeg å gjenoppdage våre omgivelser, og avdekke den uendelige detaljrikdommen som omgir oss hvor enn vi befinner oss.

Under et opphold på Løten satte jeg i stand et grafikkverksted på Klevfos Industrimuseum. Jeg tok kobberplater ut i nærmiljøet, og oppsøkte motivene som en slags plein air grafiker. Etter oppholdet tok jeg teknikkene med meg inn i mitt arbeid.

Støttet av Vestfold og Telemarks fylkeskommune

Legg inn en kommentar

%d bloggere liker dette: