Utstillinger 2016

22. SEP – 02. OKT.
Silketrykk

Salgsutstilling med silketrykk av 20 ulike kunstnere med 68 ulike bilder. Nasjonalt kjente kunstnere som Per Kleiva, Willibald Storn, Kåre Tveter til lokale kunstnere som Per Ragnar Møkleby og Lene Aabjørnsrød m.fl.


15. OKT. – 13. NOV. 
Pushwagner

Lørdag 15 oktober klokka 14.00 ønsker vi velkommen til Pushwagner utstilling i våre lokaler i Ibsenhuset. Vi kommer til å stille ut 15 helt nye verk som kom denne sommeren /høsten. I tillegg blir det tidligere verker fra Pushwagner. Dette er en salgsutstilling hvor alt er for salg, i tillegg er bøker og plakater for salg og du kan få de signert av kunstneren under åpningen.


26. NOV.  – 31. DES.

META NORHEIM
“Mellom før og nå”

Fra 26 november til 31 desember 2016 har Meta Norheim (f. 1934) separatutstilling i kunstforeningen. Meta Norheim Skriver selv om utstillingen: 

“Som veldig mange andre kunstnere, henter jeg inspirasjon gjennom naturen, men også gjennom ting jeg opplever eller hendelser ute i verden. I naturen kan en følge et helt livsløp i løpet av bare et år. Frøet som spirer, vokser, folder seg ut i full blomst, visner og dør. Jeg har kalt utstillingen min “Mellom før og nå”.  Noen lurte på hva jeg mente med den tittelen, så jeg spurte Eivind, barnebarnet mitt : Hva tenker du på når du hører den tittelen? Han tenkte seg litt om, og så sa han: “Det er vel selve livet det.” Et svar jeg var veldig fornøyd med. Et levd liv, et tidsaspekt, mange år bak seg, nødvendigvis få år foran seg når man er blitt over åtti. Kunstnere har gjennom historien på forskjellig vis gjennom bilder, musikk, bevegelse og ord ønsket å formidle noe nettopp om dette store temaet. Jeg prøver gjennom enkle symboler fra naturen, på min litt naive måte, å vise de forskjellige fasene livet består av.  Jeg bruker ikke mennesker i bildene mine, men spor etter oss, som for eksempel i bildet med tittelen “Stopp”. Der et elektrisk gjerde setter stopper for videre utvikling. Likevel ser man naturens fantastiske evne til å fornye seg, dette også i overført betydning. Der må være et håp, noe jeg hentyder til ititler som “ Fallende – kommende”, “Gi slipp” eller “Går – Kommer”. Jo eldre jeg blir, jo tydeligere blir det at i den store sammenhengen er ingen uerstattelig, og at livet  fortsetter med kraft og pågangsmot. Jeg har møtt mange fantastiske ungdommer som jeg synes kanskje er mer reflekterte og bevisste i dag enn man var da jeg var ung.  Så det er grunn til å se positivt på fremtiden, selv om det ser kaotisk ut akkurat nå.”

Meta Norheim