Jury for Telemarksutstillingen 2022

Fra Venstre: Admir Batlak, Anneke Von Der Fehr og Andreas Lian
Juryens bakgrunn for utvelgelsen

Juryen har tatt utgangspunkt i utlysningsteksten der Skiens Kunstforening inviterer alle med «tilknytning til Telemark å sende inn arbeider til Telemarkssutstillingen 2022». Videre at: «Innsendelsen for 2022 er helt fri og vi ønsker å vise hva som produseres av samtidskunst i regionen». Intensjonene bak utvelgelsen av arbeidene, har vært å favne bredden av uttrykk/teknikk og materiale. Vurderingen av arbeidenes kvalitet og særegenhet har stått sentralt. Videre har også diskursen og kommunikasjonen som arbeidene kan bringe fram, blitt vektlagt. Vi er av den oppfatning at kunst skal være inkluderende, dynamisk, kunne bevege, og gjerne også utfordre. Vårt utvalg av arbeider, håper vi vil gi utstillingen variasjon og åpne opp for ulike perspektiver. Vårt mål som jury har vært å lage en interessant utstilling.

Hilsen Juryen, Telemarksutstillingen 2022


ADMIR BATLAK  (f. 1982 i Mostar, Bosnia-¬Hercegovina) bor i Oslo og er utdannet klesdesigner fra Istituto Marangoni i Milano. siste årene har han først og fremst virket i kunstfeltet. Admir Batlak jobber med skulptur, klær og tekstil. Sentralt i arbeidet hans står eksperimentering med håndverk og utvikling av nye tekstiler. Batlak har vist arbeider ved blant annet Galleri Riis (Oslo), Munchmuseet (Oslo), Kunstnerforbundet (Oslo) og 1857 (Oslo). Verkene hans er representert i samlingene til Nasjonalmuseet, KODE, Nordenfjeldske Kunstindustrimuseum og Stavanger kunstmuseum

ANNEKE VON DER FEHR (f. 1964) bor og jobber i Oslo. Von der Fehr er utdannet ved Statens håndverks- og kunstindustriskole og Statens Kunstakademi i Oslo, og arbeider hovedsakelig kontekstuelt og stedsspesifikt med skulptur, video, foto og installasjoner. Hun har stilt ut nasjonalt og internasjonalt Kunstnernes Hus, Oslo, Norsk Billedhoggerforening, Oslo, Drammen Museum, Drammen, Galleri RAM, Oslo, Atelier Nord ANX, Oslo, Akershus Kunstsenter, Lillestræm, Fractal identities, Venezia, Collbató, Spania, Schrillermuseum, Weimar.

ANDREAS LIAN (f.1991) arbeider hovedsakelig med grafikk og skulptur hvor det legges vekt på det fysiske aspektet. Å bruke kroppen og motorikken i det å skape er en indre nødvendighet for Lian. Han er utdannet ved Kunstakademiet i Bergen, uteksaminert i 2021. Lian har deltatt på utstillinger ved Bergen Kjøtt, Sørlandsutstillingen 2021, Høstutstillingen 2020 og vist arbeider ved Galleri Bi-Z. I tillegg har han utført utsmykninger på blant annet Kristiansand lufthavn, Herdla fort og Fauskanger skole.